Черговий сеанс «гарячої лінії» з питань застосування РРО/ ПРРО в Старосамбірській ДПІ

 

Днями в Старосамбірській ДПІ відбувся черговий сеанс  телефонного зв’язку «гаряча лінія». На питання платників щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій відповідав начальник ДПІ  Віктор Дмитрук.

Пропонуємо найбільш актуальні питання-відповіді:

 

Чи необхідно в кінці робочого дня роздруковувати Z-звіт, якщо протягом дня розрахункові операції не проводились, але були здійснені через РРО або ПРРО операції «службове внесення» та «службова видача»?

Якщо протягом дня розрахункові операції не проводились, але були здійснені через реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) або програмний РРО операції «службове внесення» та «службова видача», то друкування Z-звіту в кінці робочого дня не є обов’язковим.

 

Яким чином в ПРРО здійснити перегляд інформації за день щодо фіскальних номерів, розрахункових документів, Z-звіту?

В програмному реєстраторі розрахункових операцій за допомогою програмних рішень «ПРРО Каса» та «пРРОсто», які надаються Державною податковою службою на безоплатній основі, створені журнали змін де можна переглянути всі сформовані розрахункові документи та звіти.  При цьому, перегляд Z-звітів можливо здійснити тільки після закриття зміни.

 

Яким чином на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку» здійснити пошук фіскального чека, створеного ПРРО?

Інформація про фіскальний чек створений програмним реєстратором розрахункових операцій (далі – ПРРО) міститься на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку». Пошук фіскального чека створеного ПРРО відбувається аналогічно як і чека створеного класичним реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО). Для цього необхідно вказати в параметрах пошуку дані: номер фіскального чека, фіскальний номер РРО/ПРРО, дату та час проведення операції, яка відображена в чеку.

 

Яким чином СГ може здійснити перехід з програмного забезпечення (далі – ПЗ) ПРРО, яке надається ДПС, на ПЗ, розроблене іншими виробниками?

 

З метою переходу з програмного забезпечення (далі – ПЗ) програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО), яке надається Державною податковою службою на безоплатній основі (як і будь-якого іншого ПЗ) на ПЗ інших виробників (комерційних) суб’єкту господарювання необхідно закрити зміну на такому ПРРО, здійснити налаштування іншого