Днями в Старосамбірській ДПІ відбулося засідання «круглого столу» в якому прийняв участь начальник ДПІ Віктор Дмитрук.

У ході засідання сторони обговорили питання легалізації найманої праці, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня, відповідальності суб'єктів господарської діяльності за порушення вимог чинного законодавства щодо не виплати заробітної плати, використання праці найманих робітників без належного документального оформлення нелегальної праці тощо.

«Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є грубим порушенням законодавства про працю в Україні, яке підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність!» – зауважив податківець.

Віктор Дмитрук також звернув увагу на переваги подання податкової звітності в електронному вигляді як для платників податків, так  і для податкової служби, перелічив їх.

Зазначив, що Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс Державної податкової служби України, який забезпечує безконтактну взаємодію платників та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Засідання відбулось у конструктивному форматі, де учасники отримали відповіді на всі свої запитання.