Шановні страхувальники та застраховані особи, Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області  нагадує, що  постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих  осіб та членів їх сімей після перенесених  захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального  страхування  України.

Цим Порядком визначено механізм, граничні розміри та умови відшкодування Фондом соціального страхування України санаторно-курортним закладам, з якими укладено тристоронні договори  (між застрахованою особою, робочим органом виконавчої дирекції Фонду та санаторно-курортним закладом), витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб і членів їх сімей в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за вибором застрахованої особи відповідно до  медичних  показань за профілем медичної реабілітації, а саме:

– нейрореабілітація;

– м’язово-скелетна реабілітація;

– кардіо-пульмонарна реабілітація;

– медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

– реабілітація при порушенні перебігу вагітності;

– інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за  наявності  висновку  лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Застрахована особа, яка  брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі члена сім’ї – чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних  медичних показань.

Застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу для подальшого лікування безпосередньо із профільного стаціонару за наявності показань, з урахуванням  протипоказань, за профілями медичної реабілітації.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу, необхідний для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, визначається лікуючим лікарем та лікарсько-консультативною комісією, але не більш ніж 24 дні. На час перебування застрахованої особи в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу має бути відкритий листок непрацездатності, оформлений  належним чином.

Шановні страхувальники, застраховані особи, Фонд соціального страхування України спрямовує кошти на реабілітацію та відновлювальне лікування  працездатного населення в найкращих санаторіях України. Саме Фонд соціального страхування України фінансово зацікавлений у тому, щоб громадяни якомога швидше видужали та повернулися до плідної праці, оскільки саме Фонд фінансує витрати на виплату допомог по тимчасовій непрацездатності. Шановні краяни, скористайтеся нагодою покращити стан свого здоров’я у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами:

м. Старий  Самбір:      (238) 21-3-67; (238) 21-4-91; (238) 21-4-43;

м. Турка:                      (269) 32-1-42.