У Старосамбірській ДПІ під час «гарячої лінії» обговорили електронні новації

 

З метою інформування платників податків про можливість зручного, дистанційного спілкування з податковою інспекцією нещодавно в приміщенні Старосамбірської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні сервіси ДПС – просто і зручно».

На запитання платників податків відповідала старший державний податковий інспектор Старосамбірської ДПІ Леся Сенчишин.

Під час «гарячої лінії» фахівець податкової служби розповіла, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності,  а за допомогою сервісу «ЗІР», сторінок  ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram, на YouTube-каналі  можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.

Податківець розповіла платникам, що наразі найпопулярнішим сервісом і засобом для спілкування є «Електронний кабінет платника», який поєднує в собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн). Цей сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС». Крім того, вхід можна здійснити, перейшовши за посиланням cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Більш детально Леся Сенчишин розповіла про новий електронний сервіс – «InfoTAX», який дає можливість платникам податків отримувати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів, про строки подання звітності та сплати податків. Також він зауважив, що для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти «InfoTAX» (https://t.me/infoTAXbot), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.